Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Гражданската отговорност поскъпна

Дата: 23.11.2011

Застрахователните компании очакват полицата "Гражданска отговорност" да поскъпне заради големите разлики в размера на премиите в България и в останалите страни от ЕС.

Обикновено повечето собственици на автомобили подновяват полицата си в края на годината или в началото на следващата и именно месеците ноември и декември са тези, когато се обявяват новите тарифи.

Някои компании вече повишиха цените при тежкотоварните автомобили, заради големите суми, които изплащат като обезщетение и поскъпването на сертификата "зелена карта".

Изпълнителният директор на Армеец - Румен Георгиев прогнозира, че до края на годината пазарът ще върви по инерция, но "ръст ще има със сигурност". На същото мнение е и Ясен Христов, от SDI Брокер, според когото всички компании планират поскъпване.

Капитал Daily

Видяна общо: 1005 рейтинг: 0.31

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.