Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Община Созопол иска управлението на остров Св. Иван

Дата: 24.11.2011

Днес кметът на Созопол Панйот Рейзи ще внесе в Общинския съвет докладна записка за искане за безвъзмездно предоставяне на община Созопол на управлението на остров Св. Иван.

След 1985 г. на острова, който е държавна собственост, са проведени частични археологически разкопки, които разкриват останки от два християнски храма, библиотека, царска резиденция и др. Там бяха открити и мощите на Св. Йоан Кръстител. На част от територията продължават да се извършват теренни археологически разкопки, както и да се изпълняват проекти по експониране и реставриране на манастирския комплекс.

От общината съобщават, че имат намерения да възстановят обслужващия кей на остров Св. Иван, както и да проучат възможността за изграждане на нов, създаване на подходяща инфраструктура за достъп до разкритите археологически и природни обекти, финансиране на дейности по археологическите проучвания и експониране и на други обекти.

Видяна общо: 954 рейтинг: 0.29

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.