Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Хотелиери по Южното Черноморие не са внасяли осигуровки

Дата: 24.11.2011

Собственици на хотели, частни квартири и други обекти за настаняване в района на Южното Черноморие не са внесли дължими осигуровки за стотици хиляди левове, съобщават от Националната агенция за приходите в Бургас.

От НАП Бургас са направили анализ на риска в сектора на извършващите патентни дейности. След анализа е станало ясно, че голяма част от лицата, които работят с патентни разрешителни не са подавали годишна данъчна декларация по Закона за облагане доходите на физическите лица. Освен това не са се осигурявали за времето, през което са извършвали тази дейност.

От НАП Бургас са направили списък на лицата подали патентни, но пропуснали да подадат годишна данъчна декларация. Най-голям е броят им в черноморските общини. Само през последните 30 дни данъчните са изпратили 820 покани за доброволно подаване на годишна данъчна декларация. За същия период 270 лица от сферата на туризма са коригирали пропуските си. Съставени са над 180 акта за установени нарушения.

За да разберат кои лица извършват туристическа дейност и в същото време не декларират приходи, данъчните проверяват сметките за ток и вода. Назначават се и ревизии на физическите лица. "Когато дължимите осигуровки не се внасят, на практика не могат да се легализират и реализираните печалби от дейността", коментира директорът на НАП-Бургас Румен Шарпов.

econ.bg

Видяна общо: 1114 рейтинг: 0.34

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.