Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

МИЕТ продаде хотел Май в Овча купел

Дата: 24.11.2011

Хотел Май, досегашна собственост на Овча купел ЕООД, ще бъде превърнат в хоспис, след като Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) продаде сградата на Хоспис София 2011. Цената на сделката е 510 хил. лева без ДДС, а купувачът спечели имота в конкуренция с Нов български университет.

Четириетажната сграда на хотел Май придоби печална известност заради самонастанили се в нея роми, които обитаваха незаконно полуразрушената постройка. Това създаваше риск за децата в намиращата се в съседство детска градина Усмивка.

Сградата е собственост на Овча купел ЕООД, чиито принципал е МИЕТ, но поради междуинституционални спорове с областната управа на София и община Овча купел, продължили 19 години, дружеството не разполагаше с документи за собственост и не можеше да се разпорежда с нея.

Купувачът на хотел Май – дружеството Хоспис София 2011 ще плати 20 % от цената до края на месеца, а останалата сума - разсрочено на 12 равни вноски.

Видяна общо: 1177 рейтинг: 0.36

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.