Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Праисторическа Тракия VІ - ІІІ в.пр.Хр.

Дата: 24.11.2011

Историческият музей в Димитровград е домакин на съвместната изложба „Праисторическа Тракия VІ - ІІІ в.пр.Хр.”.

Музеите в Стара Загора, Ямбол, Нова Загора, Раднево и Пазарджик са обединили експонатите си, за да покажат на едно място най-добрата част от богатите си праисторически колекции. Сред тях са антропозооморфен съд с моделирани две човешки тела - мъжко и женско от Старозагорските минерални бани, керамична статуетка на жена от село Сърнево, (Стара Загора), богато декориран с графит и червена боя керамичен съд от село Юнаците, (Пазарджик), уникална колекция от миниатюрни съдчета от селищната могила край село Драма (Ямбол) и др.

Изложбата по безспорен начин доказва, че в продължение на две хилядолетия в Горнотракийската низина се е развивала блестяща култура на древните земеделско-скотовъдни общества, поставили основите на европейската цивилизация, разказват от музея в Димитровград.

Изложбата ще остане в музея до 1 февруари 2012 г.

Видяна общо: 1126 рейтинг: 0.34

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.