Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

За хлапетата от дом „П. Р. Славейков” се задава вълшебна Коледа

Дата: 25.11.2011

Малчуганите приготвиха сами сладките и обредни питки за светлия християнски празник

Коледа е време, когато се случват чудеса, а тази година тя започна месец по-рано за децата от столичния дом „П. Р. Славейков”. Децата се докоснаха до празничния дух на един от най-светлите християнски празници благодарение на съвместната инициатива на Столична община, дирекция „Социални дейности” и Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите 7, А.Р.И.З.-7, наречена Седмица на приятелството и традициите.

Заедно с шеф Пеньо Иванов, прочут като организатор на уникалния по рода си кулинарен фестивал Пъстра трапеза, хлапетата на възраст до 18 години усетиха сами емоцията от това да приготвят лично коледни сладки и хляб, и пренесоха духа на един от най-красивите семейни празници в дома, който обитават.

През цялата изминала седмица децата имаха възможността да се запознаят с българските традиции и да научат повече за уникалната родна кухня, както и някои от тънкостите на кулинарното изкуство, също и да изработят сами коледната украса, с която да посрещнат настъпващата Нова година.

Видяна общо: 940 рейтинг: 0.29

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | За хлапетата от дом „П. Р. Славейков” се задава вълшебна Коледа
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.