Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Продажбите на нови коли в ЕС през юни поставиха осем месечен антирекорд

Дата: 18.07.2011

Продажбите на нови автомобили в страните от ЕС намаляха с 8.1 % през юни, което е най-драматично падане на търсенето от осем месеца. Това сочат разпространените в петък данни на браншовата асоциация АСЕА.

През юни в страните от ЕС са били купени 1 233 298 нови коли, като понижаване на търсеното има на всички основни пазари. В Германия сделките са с 0.3 % по-малко, в Италия с 1.7 %, във Великобритания със 6.2 %, във Франция с 12.6 %, а в Испания с цели 31.4 на сто.

Общият спад на продажбите за еврозоната не е бил толкова сериозен от октомври миналата година, когато търсенето се срина с 16.6 %. През май търсенето нарасна със 7.1 %, а като цяло за шестмесечието в страните от ЕС са реализирани с 2.1 на сто по-малко нови коли или 7 120 499 бройки.

Спадът все още е отзвук от отпадането на финансовите стимули, които се даваха при замяната на старите автомобили с нови. Във Франция бонусите спряха през декември, а в Испания през юли 2010 г. В редица страни, като Испания, Италия, Португалия и особено Гърция, хората все още не вярват, че е започнало излизане от рецесията покрай световната финансова криза.

На фона на общия спад през юни България е сред осемте страни с ръст в продажбите. Сделките с нови автомобили са с 25.6 % повече (1 823 срещу 1 451 бройки).

По-добре от нас са се представили само Литва (+102.7 %), Естония (+62.6 %) и Ирландия (+31.3 %). Най-драматична е ситуацията в Гърция, където през шестия месец на годината са купени с 34.1 на сто по-малко коли.

За шестмесечието пазарът в България също изглежда добре, като сделките са с 25.6% повече от същия период на миналата година (9 166 срещу 7 299 продажби). Още през миналия месец стана ясно, че това до голяма степен се дължи на реекспорт и колите са купени от клиенти, основно фирми, търгуващи с автомобили, от страни от ЕС.

Реално е пресилено да се твърди, че пазарът се е съживил заради подобрената икономическа ситуация и очакванията, че най-лошото от кризата е вече зад гърба ни, предупредиха преди месец от браншовата асоциация (ААП).

Ройтерс

Видяна общо: 317 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Продажбите на нови коли в ЕС през юни поставиха осем месечен антирекорд
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.