Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Уволниха Бойко Борисов?

Дата: 18.07.2011

Днес в 13 ч. трябва да стане ясно кой стои зад билбордовете и сайта, които искат уволнението на премиера Бойко Борисов. Билбордовете с надпис "Ще уволня Бойко Борисов" се появиха на няколко от изходите на София миналия понеделник. Във вторник повечето от тях вече липсваха.

В същото време в интернет на адрес uvolnenie.org, също се появи закана за уволнението на премиера. Там беше написано, че билбордовете са нарязани, а "верни чичковци и лелки от държавната администрация" са се държали безобразно спрямо фирмата, която е осигурила 4 рекламни табла.

В секцията на сайта за гласуване пише: "Хронометърът вече работи! Повече информация ще научите на 17.07.2011 в 13 ч.". Часовник отброява оставащите часове и минути до точния час.

На страницата има още снимка на премиера и възможност за гласуване. Според сайта от 12 до 14 юли 330 269 души са "уволнили" Бойко Борисов. Статистиката за днес е 13 444 уволнения, срещу 4515 души, гласували да го оставят премиер (данните са към 12.55 часа).

Акцията не притесни премиера, който ден след началото й заяви: "Не ме интересуват тези билбордове, нито съм ги виждал, ако искат да ги накачат по всички стени. Мен ме назначава народът и той ме уволнява, а не с билбордове и подобни. Нека си харчат парите."

Надписът "Ще уволня Бойко Борисов" се появи седмица след като в социалната мрежа Фейсбук беше обявен "Ден без Бойко Борисов".

Заради масовото участие на млади активисти на БСП в акцията подозрения за авторството на новата кампания паднаха и върху тях. От младежката организация отрекоха да имат нещо общо.

Лидерът на РЗС Яне Янев, който агитираше чрез множество билбордове за изборите 2009 г., също се разграничи.

Съюзът за стопанска инициатива, чийто изпълнителен директор е номинираният за президент Алексей Петров, също разпрати съобщение, че те не са автори на инициативата.

Първоначалните планове на организаторите на акцията бяха да разкрият кои са на сайта, но впоследствие са решили да дадат и пресконференция в 13 ч. днес.

Видяна общо: 562 рейтинг: 0.16

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.