Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

ЕС съжалява, че е допуснал недоносчето Косово

Дата: 18.07.2011

ЕС няма да приеме страни, които не се признават взаимно

Европейският съюз никога няма да приеме под крилото си две страни, които не се признават една друга, заяви германският посланик в Прищина Дитер Щайнбах, цитиран от сръбската агенция Бета.

Присъединяването към ЕС е дълъг процес както за Сърбия, така и за Косово и за останалите страни в региона, и в процеса на интеграция ще бъде поставен въпросът за признаване на независимостта на Косово, каза Щайнбах в интервю за прищинския в-к Коха Диторе. Щайнбах изтъкна, че независимостта на Косово не се поставя под въпрос, след като вече е призната от 76 държави.

"Берлин винаги ще се противопоставя на нарушаването на суверенитета на Косово, на разделянето му или на изместванетo на границите му. Германия ще реагира така, защото е убедена, че само сигурните граници в този регион водят до стабилност както на Балканите, така и в Европа" - заяви германският посланик Щайнбах.

БТА

Видяна общо: 398 рейтинг: 0.13

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.