Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Бакшишите в Атина обявиха двудневна стачка

Дата: 18.07.2011

Собствениците на таксита в Гърция обявиха от днес 48-часова стачка в знак на протест срещу решението на правителството да либерализира напълно сектора. Те предупреждават, че стачката ще стане безсрочна, ако то не бъде оттеглено. Сега собствениците на таксита в Гърция имат възможност да препродават бизнеса си за десетки хиляди евро, а намеренията на кабинета са да лицензира желаещите да предоставят тази услуга срещу минимална такса.

Стачкуващи таксиметрови шофьори блокираха пътните артерии към летището в Атина и пристанище Пирея в знак на протест срещу реформите, планирани от правителството. Персоналът на международното летище в Атина посъветва пътниците да използват метрото, след като стотици таксита блокираха улиците, водещи до летището.

Таксита затвориха и пътя към пътническия терминал на пристанище Пирея. Там са хвърлили котва 10 круизни кораба, превозващи 16 хил туристи.

Мерките на кабинета следват условията на спасителния план, подкрепен от МВФ и ЕС, който изисква от Гърция строги икономии и намаляване на бюджетния дефицит.

Ройтерс

Видяна общо: 600 рейтинг: 0.19

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.