Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Днес Меркел и Медведев се срещат в Хановер

Дата: 18.07.2011

Германският канцлер Ангела Меркел и руският президент Дмитрий Медведев се срещат днес, в Хановер, в рамките на тринадесетия кръг от руско-германските междуправителствени консултации на високо равнище. Очаква да бъдат подписани редица споразумения. Форумът започна в неделя, но днес се включват лидерите на двете държави. И в двете делегации ще участват и други представители на двете правителства, като от германска страна ще присъстват министрите на финансите, на здравеопазването и на транспорта.

Вероятно Меркел ще поиска от Медведев повече информация за подготовката за кампанията за президентските избори през март 2012 г., както и за парламентарните през декември тази година. Канцлерът може и да повдигне въпроси и за вътрешнополитическото развитие на Русия и в частност как правосъдната система разглежда решенията на Европейския съд по правата на човека.

Що се отнася до външната политика, канцлерът и президентът ще обсъдят конфликтите в Северна Африка и Близкия изток и по-конкретно Либия и Сирия, както и иранската ядрена програма и отношенията на Русия с Украйна и Беларус.

Срещата на Меркел и Медведев е в рамките на руско-германския форум "Петербургски диалог". Той е създаден по инициатива на Владимир Путин и Герхард Шрьодер, а първите разговори се проведоха през 2001 г.

РИА Новости

Видяна общо: 615 рейтинг: 0.19

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.