Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Планината е опасна и през лятото

Дата: 31.07.2011

Планината привлича все повече хора в топлите дни, но през лятото тя може да е не по-малко опасна от зимата. През изминалата седмица спасителите на Витоша почти всеки ден са имали акции за издирване на загубени туристи.

В планината само с един поглед можеш да разбереш кой е дошъл на разходка и кой е истински планинар. Маргарита е любител на високите върхове от 10 години. Качва се на Витоша поне веднъж седмично, а през почивните дни прави по-дълги преходи, винаги с водач.

Да не ходим сами в планината е един от съветите на спасителите. Дори Витоша не бива да се подценява!

Важно е да не се отдалечаваме от маршрута си и близките ни да знаят къде отиваме. Трябва ни и телефон с добре заредена батерия.

Важна е разбира се и екипировката – добри обувки, щеки, дъждобран, резервни дрехи, шапка. Не трябва да носим раницата си празна.

Добре е още да носим храна и вода, а е важно да имаме и планинска застраховка.

Видяна общо: 976 рейтинг: 0.29

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.