Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Засилва се интересът към селските къщи

Дата: 31.07.2011

Къщите в Централен Балкан паднаха под 500 лева

Брокери отчитат, че все повече българи предпочитат да заменят апартамента си в града за спокойна къща на село. Най-сериозно е търсенето на працели край Варна, Велико Търново, София и Благоевград.

Готовите за обитаване имоти струват средно около 35 - 40 000 евро. Много по-евтини са старите къщи - може да намерите дори за 250 евро, но там трябва да вложите стократно повече пари за ремонт. Има разлика в цените и според регионите. Обичайно цените в София са по-високи, отколкото на други места. Селата около Велико Търново от доста време предизвикват доста голям интерес. Най-скъпи са селските имоти около Бургас, заради близостта до морските курорти.

Брокерите на недвижимо имущество признават, че заради кризата, покупката на имот в провинцията може да бъде доста изгодна. Засиленият интерес към селските имоти едва ли ще спре обезлюдяването на селата, защото се търсят къщи само вблизост до големите градове.

Предварителите анализи на агенциите за недвижимост сочат, че бумът в търсенето на къщи на село ще расте всеки следващ месец, а с него ще растат и цените. Затова съветът към хората, които искат да продават, е обратен на този към купувачите - изчакайте още малко, идват по-добри времена за продан.

Видяна общо: 871 рейтинг: 0.28

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.