Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Пътешествията във времето са невъзможни

Дата: 30.07.2011
Алберт Айнщайн
Нищо не може да се движи по-бързо от светлината?

Физици от Хонконг доказаха, че фотоните се подчиняват на теорията на Айнщайн, че нищо не може да се движи по-бързо от светлината и така демонстрираха, че извън научната фантастика пътешествията във времето са невъзможни.

Учените от хонконгския университет за наука и технологии са убедени, че: „всеки фотон спазва законите за движение във вселената. Айнщайн твърди, че скоростта на светлината е ограничението за движение във вселената, или че нищо не може да се движи по-бързо от светлината. Изследването на проф. Ду Шънван и колегите му показва, че всеки един фотон също се съобразява със закона за движението във вселената, точно като класическите електромагнитни вълни."

Възможността за пътешествия във времето привлече вниманието на учените преди десет години, когато беше открито, че оптични импулси се разпространяват със скорост, по висока от тази на светлината, в специфична среда. По-късно беше установено, че наблюдаваният феномен е бил визуален ефект, но учените продължаваха да смятат, че е възможно един фотон да прескочи бариерата на скоростта на светлината.

Учените са убедени, че тяхното откритие не само слага край на този спор, но и че може да намери приложение в областта на предаването на квантова информация.

Дискавъри

Видяна общо: 819 рейтинг: 0.26

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.