Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Автомобилите сами ще съобщават за катастрофа

Дата: 14.09.2011

Нови изисквания към автомобилите в Евросъюза - всички коли ще трябва да се снабдят със специална система, която автоматично да звъни на телефон 112 в случай на катастрофа.

Очаква се мярката да бъде въведена окончателно до 2015 година. Целта е да се гарантира сигурносттта на хората, попаднали в тежка катастрофа.

Ако водачът и спътниците му са в безсъзнание, автомобилът им сам ще може да подаде сигнал на спешния телефон. Това ще става, след като специални датчици установят, че колата е претърпяла катастрофа.

Според специалистите в Евросъюза, тази система ще ускори пристигането на Бърза помощ и ще гарантира спасяването на живота на хиляди хора. За целта водачите ще трябва оборудват автомобила си със системата, която струва около 100 евро.

Това на практика ще е нов индиректен данък върху всички собственици на автомобили, в момент, когато Евросъюзът и жителите му изживяват една от най-тежките икономически кризи.

Успокоителното е, че има още четири години докато мярката стане абсолютно задължителна за всички държави в общността.

Видяна общо: 924 рейтинг: 0.29

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.