Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Българите са славяно-траки, а не тюрки

Дата: 13.09.2011

Мащабно генетично проучване на Института по микробиология към БАН твърди, че българите са особен вид славяни. В продължение на две години български и италиански учени са изследвали кръвни проби на българи и са ги сравнявали с проби от други европейски народи.

Изследвани са кръвни проби на 855 българи и българо-мохамедани и са сравнени с тези на други европейски популации, каза проф. Драга Тончева, ръководител на Катедрата по медицинска генетика към Медицинския университет - София.

"Особен тип означава, че сме между славяни и траки. Българската популация е с индоевропейски произход, а не с тюркски, както се приемаше досега" - обясни акад. Ангел Гълъбов, директор на Института по микробиология към БАН.

Според генетиците българите са близо до поляци и хървати, а най-типичните славяни са руснаците.

Проучването е публикувано в американски научни списания и вече се очакват коментарите на историците.

Видяна общо: 877 рейтинг: 0.27

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.