Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Пазители на традициите почетоха Пъстра трапеза в София

Дата: 12.09.2011

Пъстра трапеза посрещна много приятели за празника по случай празнуването на третия си рожден ден. На 11 септември пред НДК, тържеството беше открито от пазителя на традициите - Надежда Кутева.

Организатор на фестивала е Ивитал Консулт ЕООД, в партньорство с Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите – „А.Р.И.З.- 7” и Столична община, дирекция „Култура”. За настроението на всички гости и приятели на фестивала се погрижиха ансамбъл Банкя, при НЧ „Отец Паисий – 1928 г.”, номинираните за пазители на традициите - дует Рукатка, танцов ансамбъл Хоро, с ръководители Митко и Дария Михалкови, обичаният от всички певец Стефан Митров, танцов клуб за народни танци Ломски ритми, нашите големи приятели от танцов клуб за народни танци Българси огън и прабългарска школа за оцеляване Багатур, които направиха демонстрации по стрелба с лък. Като перла в короната беше народната певица, солистката на ансамбъл Филип Кутев, красивата и чаровна водеща на националния кулинарен фестивал Радостина Йовкова – Иванова. Заедно с нея водещ беше и Александър Александров – Алекс.

Впечатляващо шоу направиха гостите и участниците в професионалната кухня на фестивала, които заедно с шеф Иванов готвиха с любов за радост на всички.

Участвалия на Пъстра трапеза, вече за втора поредна година, с над 8 предствяния в кухнята на фестивала, шеф готвач Стефан Стефнов приготви хайдушки котлети. Нашият приятел, шеф готвач Даниел Иванов, приготви скумрия със зеленчуци. В кухнята на шеф Иванов бяха и две дами, едната е известната с текстовете и изпълненията си на народни песни, чаровната Катя Близнакова. Нейна помощничка и страстна почитателка на вкусните гозби беше Славена Вътова, която е мис България. Те приготвиха кюстендилска разядка и вкусни брускети. Красивите дами бяха придружени от Наско Лазаров. За радост на всички гости отново в кухнята на фестивала беше и нашият приятел и участник в минало годишното издание на фестивала в София, представителя на столичният общински съвет Росен Малинов, той участва в приготвянето на пиле „Пъстра трапеза“. След приготвянето на вкусното пиле, той заедно с шеф Иванов го дегустираха и почерпиха публиката.

В късните часове на празника стана ясно и кои са победителите в традиционните състезанията. Това бяха: Горан Горанов за „Кой изяде боба“, Александър Александров за „Кой изяде млякото на Родопея”? и Иван Касабов за „Кой изяде баницата?”

Програмата на фестивала отново всички видяха детски пленер на тема „Рецептите на баба”. За пореден път имаше много занаятчии и хора на изкуството, които показа свои творения. Гостите на празника се насладиха и на красивите творби на карвинг майсторите Веселина Славчева и Теодор Жулев. Изложба на кулинарни произведния направиха „АИЕСЕК“ – младежка студентска организация, те представиха ястия от Гърция и Русия.

След рождения ден в София, програмата на фестивала продължава по традиция към гр. Поморие, където с „Вяра, Надежда и Любов“ ще акостира на 17 септември.

С радост ще посрещнем и всички желаещи да ни посетят в Търново, който тази година ще е столица на националния кулинарен фестивал. Празника в старопрестолния град ще се проведе на 17 и 18 септември.

С благодарност на нашите партньори: Родопея-Белев, фирма ТАМА, фирма ЖУ, фирма АБ Терм.

„ПЪСТРА ТРАПЕЗА НА ГОСТИ НА МОЯ ГРАД“
ТАМ, КЪДЕТО Е ТРАДИЦИЯТА!

Пеньо Иванов - основен организатор на кулинарен фестивал Пъстра трапеза
телефон: 0878 477 469

Видяна общо: 787 рейтинг: 0.24

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.