Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Хотелиерите обмислят безплатни почивки догодина за блокираните туристи

Дата: 12.09.2011

"Хотелиерите в страната обмислят да поканят блокираните на летището в Бургас чужди туристи на безплатна почивка през юни следващата година. Крайното решение за това ще се вземе на 27 септември, когато е насрочено заседание на управителния съвет на сдружението, а в момента се събира информация от цялата страна за възможните пакети, които могат да бъдат предложени" - съобщиха от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Председателят на сдружението Благой Рагин коментира, че мярката цели "да се измие срамът" и да се даде сигнал към туристите, че туристическият бранш е съпричастен към неволите им. По думите му "руснаците не са злопаметни", но трябва да се положат усилия за излизане от ситуацията по благоприятен начин.

Хотелиерската организация ще потърси контакт с руския изпращащ туроператор, с който вече да се обсъдят конкретните мерки за компенсиране на блокираните туристи.

От петък над 500 руски и 180 финландски туристи не можаха да излетят към държавите си, след като превозвачът България Ер отмени полети, резервирани от дружеството Алма Тур Флай, което е част от туроператорската група Алма Тур. Част от тях се върнаха по домовете си с два полета - единият, платен от руски туроператор, а другият - правителствен по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Останалите са настанени в хотели в Бургас и Слънчев бряг за сметка на Алма Тур и местни хотелиери.

Все още няма яснота кога ще могат да се приберат в държавите си.

Видяна общо: 890 рейтинг: 0.27

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Хотелиерите обмислят безплатни почивки догодина за блокираните туристи
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.