Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

МВнР удължава визите на блокираните туристи

Дата: 13.09.2011

Министерството на външните работи е изпратило писмо с молба до Гранична полиция да не глобява и едностранно да удължава визите на руските туристи, просрочили престоя си в България не по своя вина, а заради спора между България Ер и Алма Тур.

"Ролята на външното министерство, по този проблематичен казус, е била свързана именно с визите на руските граждани. Надявам се спорът между двете компании да бъде разрешен възможно най-бързо. Българската държава прави максималното, така че да бъдат облекчени неудобствата за руските туристи, които са пострадали от този спор" - заяви на днешния брифинг говорителят на министерството Весела Чернева.

На въпрос дали руското правителство има някакви претенции към София по въпроса Чернева отговори: "Руската страна в никакъв случай не изразява укор или обвинение по отношение на българското правителство. Разбирането е общо, че става дума за търговски спор."

Проблемът с извозването на туристите започна в петък сутрин, когато България Ер отказа да обслужва групите, чийто организатор е туроператорът Алма Тур. Причината според съобщение на авиокомпанията е, че едно от дъщерните дружества на Алма Тур - Алма Тур Флай, не е заплатило за самолетните билети и има дълг към авиопревозвача от 7 млн.лв.

Видяна общо: 881 рейтинг: 0.27

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.