Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Луфтханза Техник София влага 20 млн. лева в нови производствени линии

Дата: 13.09.2011

Българско-германската компания за ремонт и поддръжка на самолети за гражданско въздухоплаване Луфтханза Техник София инвестира нови 20 млн. лева в разширяване на производството си. Проектът предвижда да бъдат изградени още три линии за ремонт на въздухоплателни средства и да бъдат открити около 50 нови работни места.

Почетен гост на церемонията по подписване на договорите за разширение на ремонтно-техническата база на Луфтханза Техник София по-късно днес ще бъде... лично "премиерът" Бойко Борисов. На събитието ще присъстват министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и Матиас Хьопфнер, посланик на Федерална република Германия.

Луфтханза Техник София е смесено дружество между германската Луфтханза Техник и Българска Авиационна Група - част от холдинга Химимпорт. До момента компанията е инвестирала 25 милиона евро за развитието на високотехнологичното съоръжение за ремонтно-техническо обслужване на самолети. Производствените линии в дружеството за две. От основаването на базата в София през 2008 г. са извършени повече от 50 тежки ремонтно-технически обслужвания.

До края на 2011 г. ремонтното дружество да може да поемe нови поръчки. Компанията, която до този момент е обслужила 40 самолета на общо над 20 различни авиокомпании от Европа, Близкия изток и Северна Африка, предстои да ремонтира още 35 през следващите 17 месеца. Инвестициите й в България надхвърлят 50 млн.лв.

Видяна общо: 1096 рейтинг: 0.34

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Луфтханза Техник София влага 20 млн. лева в нови производствени линии
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.