Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Запорираха сметките на холдинг Пътища

Дата: 16.09.2011

Обединена българска банка е запорирала сметките на холдинг Пътища, обявиха от строителното дружество, което се контролира от Васил Божков.

Холдинг Пътища е водеща компания в консорциума Тракия IV, изграждащ най-дългия участък от магистрала Тракия - 49 км между Ямбол и Карнобат. Преди няколко месеца друга компания на Божков - Мостстрой, беше обявена в несъстоятелност.

"Върху сметките, банковите касети и вземанията на холдинг Пътища, в Първа инвестиционна банка и в Уникредит Булбанк, е наложен запор, в полза на Обединена българска банка, до размер на 7 566 535.55 лева", се казва в съобщението.

Запорът е наложен за задълженията на фирма Инфраком 2007 ЕООД по договор за кредит с ОББ, по което задължение холдинг Пътища е солидарен длъжник, става ясно оттам.

От дружеството съобщават, че на 24 февруари 2011 г. е подписано споразумение, в което задължението за възстановяване на кредита е разсрочено и са договорени условия за погасяване.
"Съгласно подписаното споразумение към настоящия момент са заплатени всички дължими суми, предплатени са всички дължими суми за октомври, както и са предплатени частично дължимите суми за ноември 2011 г.", пише в съобщението на холдинга.

Оттам посочват, че не са получавали уведомление за прекратяване на подписаното споразумение. "Тези действия на Обединена българска банка будят недоумение у нас", посочват от ръководството и допълват, че търсят контакт с ОББ.

в-к Дневник

Видяна общо: 746 рейтинг: 0.23

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.