Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Негативният ефект от кризата с блокираните руски туристи е факт

Дата: 19.09.2011

Летовници от Русия вече са започнали да отменят резервациите си за почивка в България. Проблемите с нашите туроператори продължават. Българи, отишли на почивка в Анталия сигнализираха, че туроператор не е изпълнил условия по договора им за пътуване до Турция.

Групата от 20 българи пристигнала в Анталия снощи. На летището, чак когато пристигнали им съобщили, че ще се наложи да ги настанят в друг хотел, а не в този, за който са си платили.

Обяснението на турския туроператор, който ги чакал на летището било, че промяната се налага заради нареждане от Алма Тур.

Защо от Алма Тур не са предупредили клиентите си, преди да се качат на самолета - не разбрахме, тъй като отказаха да ни дадат коментар.

Националният борд по туризъм обяви, че този летен сезон е повече от успешен, защото има 7 процента ръст на приходите. В същото време, репутацията на страната, като туристическа дестинация, рязко се е понижи. Причината не е само проблема с извозването на руските летовници. Негативен отзвук получаваме и заради случая с натровените русначета в Китен, както и смъртния случай в Слънчев бряг, когато германското момиче се беше засмукано на дъното на незаконен басейн.

Вместо да се мисли как да си върнем доверието на туристите, на преден план, в момента, продължава да бъде темата с извозването на руските туристи. Все още не ясно и дали 350 руснаци, които все още летуват у нас, ще успеят да си отидат навреме.

У нас сме на етап, чия е отговорността за забавените полети. Междуфирмената задлъжнялост е една от основните причини за неуредици и в туристическия бранш. Националният борд по туризъм констатира, че дължимите суми в сектора са най-малко 50 милиона лева, като непрекъснато продължават да нарастват. Именно неизплатени суми между Алма Тур и България Еър се спрягат като причина за проблема с извозването на руските туристи от България.

Национален борд по туризъм

Видяна общо: 600 рейтинг: 0.19

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Негативният ефект от кризата с блокираните руски туристи е факт
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.