Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Предприватизационно БДЖ съкращава железничари

Дата: 19.09.2011

Петър Бунев - председател на синдиката на българските железничари към КНСБ, заяви, че не може да даде отговор на въпроса кога и дали ще спират влаковете. В крайна сметка, когато се започне подготовката за една стачка, има доста фази на развитие.

Петър Бунев отрече информацията, че от 1 октомври влаковете спират и допълни, че в момента събират подписка, за да проверят готовността на хората.

В случай, че се стигне до ефективна стачка, то тогава от 9 до 16 ч. влаковете в цялата страна ще бъдат спрени.

Причината за предприетите мерки е спрелият диалог в БДЖ, начинът, по който се действа и предприетите мерки по телефона. "На 15-ти септември се обадиха и казаха до 16 септември да се намалят щатните бройки с по над 1 000 човека от БДЖ - Пътнически превози и БДЖ - Товарни превози. От кога не е казано, казано е за 12 часа да бъде направено щатно разписание с 1 000 човека по-малко. Това разпореждане е спуснато от централата на БДЖ" - обясни Петър Бунев.

В телефонен разговор Владимир Владимиров - председател на Съвета на директорите на БДЖ, заяви: "Такава тема, като стачка в БДЖ, не съществува. Нито работниците, нито служителите, нито ръководството знаят, че има такава стачка, така че всички граждани могат да бъдат спокойни, че влаковете ще продължат да се движат по график. За да има стачка, трябва да има причини за стачка. Служителите и работниците в железницата трябва да бъдат убедени, че те искат и желаят да стачкуват. Няма никакви нагласи за стачка. Работниците подкрепят реформите и ще продължат да ги подкрепят. Никой в момента не може да каже, че в БДЖ ще има съкращения."

Петър Бунев заяви, че не се минава без съкращения, но преминаването към стачни действия няма да бъде отложено, ако те продължат да се случват "по този начин, по който те искат изведнъж да стане, а не по начина, по който се бяхме договорили - през пенсиониране, преквалификация, прехвърляне в общи фирми". Това беше начина, по който се прави, в цяла Европа също се прави така, допълни председателят на синдиката на българските железничари към КНСБ.

Видяна общо: 614 рейтинг: 0.19

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.