Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Световен ден на туризма

Дата: 27.09.2011

Световния ден на туризма 2011 се провежда под надслов

Туризъм - свързване на културите

 

Уважаеми колеги, честит празник!

Да си пожелаем здраве, лично щастие и професионални успехи. Използвам приятния повод да се поздравим за общите ни усилия в реализацията на идеите ни и отстояване на професионалните ни интереси. Надявам се инициативите ни да донесат добри резултати и удовлетворение от добре свършена работа.

Благой Рагин, председател на БХРА

Тази година мотото на Световния ден на туризма е Туризъм – свързване на културите. Празника е посветен на ролята на туризма в свръзването на културите на света чрез пътуване, премахване на бариерите между различните култури, насърчаване на толерантността, уважение и взаимно разбиране. В своето официално обръщение г-н Талеб Рифай – Генерален секретар на Световната туристическа организация подчертава, че откриването на нови обичаи и посещението на културни обекти са станали водеща мотивация за пътуване и като резултат, са основен източник на приходи и създаване на работни места, особено за развиващите се страни. Приходите от туризъм често се насочват към опазване на тези обекти и съживяване на културите. Туризмът е икономически сектор, въз основа на човешкото взаимодействие, обмен и диалог.

Видяна общо: 808 рейтинг: 0.25

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.