Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Саграда фамилия ще бъде довършена през 2028 г.

Дата: 30.09.2011

Емблемата на Барселона - катедралата Саграда фамилия може би ще бъде довършена през 2028 г., тоест 140 години след началото на строителството.

Президентът на комитета за доизграждане на катедралата - Хуан Ригол, съобщи, че строителството ще приключи за 100-годишнината от смъртта на автора - прочутия архитект Антонио Гауди. Започнал осъществяването на мащабния си проект през 1882 г., Гауди не бърза да приключи строителството, твърдейки че и клиентът му не го пришпорва, но през 1926 г. приключва живота си, прегазен от трамвай.

Така следващите 85 години строителството продължава, в отсъствие на автора, финансирано главно от дарения. Според вътрешни източници, комитетът успява да събира по около 500 хил. евро годишно.

Очаква се през следващите петнайсетина години да бъдат окончателно довършени шестте централни кули на катедралата, по пет от които вече се работи. Шестата и най-високата, която се планира да се издигне на 170 м височина, ще бъде снабдена с асансьор за посетителите.

И сега Саграда фамилия е безспорната най-важна забележителност на Барселона и една от най-популярните в цяла Испания. Годишно тя привлича над 3 млн. туристи, а приходите от билети за вход надхвърлят 30 млн. евро.

The Guardian

Видяна общо: 924 рейтинг: 0.29

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.