Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Въвеждат електронни документи за горивата

Дата: 28.09.2011

Корабите по Дунав с GPS

До края на годината корабите по Дунав ще трябва да имат поставени GPS системи. Целта е от 2012 г. митничарите да следят със сателит всички плавателни съдове по реката и да реагират, ако има отклонение от маршрутите им или спрат на определено място за по-дълго време от обичайното. Така се очаквало да се ограничи контрабандата.

От средата на следващата година трябва да заработи онлайн връзката между данъчните и митниците за следене на горивата от данъчните складове до крайните потребители. За засилване на контрола премахнати ще бъдат хартиените декларации за платен акциз и ще бъдат въведени електронни. Проблемът, в момента е, че хартиените декларации могат да се използват многократно и да се извършват злоупотреби. Електронната акцизна декларация ще се издава при платен акциз, а електронният пад ще служи за превозването до друг данъчен склад. Така по всяко време ще може да се сверява количеството гориво, отчетено от измервателните уреди, и количествата с платен акциз. Ако има разминаване, ще се извършват проверки къде по веригата незаконно се е отклонило гориво.

Очаква се скоро да приключи и поставянето на измервателните уреди в рафинерията в Бургас. По този начин митничарите ще покрият всички данъчни складове. Отделно измервателни уреди ще бъдат поставени и на големите резервоари по бензиностанциите, а не само на колонките. Така ще се следи в реално време какви количества горива постъпват в обектите и дали са с платен акциз.

Видяна общо: 913 рейтинг: 0.29

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.