Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Вдъхновяващи живи цветни композиции икебана и миниатюрни дървета бонсай преобразяват Експо Баня София

Дата: 28.09.2011

• Изкуството да се чувстваме добре e общото между философията на Roca и традиционните източни изкуства
• Изложбата на икебана и бонсай продължава до 1 октомври 2011

На 27 септември 2011 г., в Експо Баня София, Н. Пр. Макото Ито - извънреден и пълномощен посланик на Япония в България, в присъствието на Н. Пр. Рафаел Мендивил Пейдро - посланик на Испания в България и много гости, даде начало на възхитителна изложба-демонстрация на икебана и бонсай. Домакин на събитието е Рока България. Съорганизатори са сдружение СОГА за популяризиране и разпространение на източната култура и прилагане на образователни програми, и БОНСАЙ КЛУБ – БЪЛГАРИЯ.

Демонстратори от сдружение СОГА представиха на публиката техники от традиционното японско изкуство икебана и една от най-големите съвременни школи Согецу. Повече от 500 години се развива изкуството за подреждане на цветя, така, че по най-естествен начин да се представи красотата на природата и очарованието на всеки цвят или клонка.

В духа на древните източни традиции, членове на Бонсай клуб – България представиха изкуството с 2 000 години история, бонсай. Представените миниатюри на природата пораждат у зрителя въпросът тайнство или изкуство е умението да отгледаш дърво в поднос.

Изложбената зала на Рока България, мястото, където са представени тенденциите и новите технологии в банята, е благодатен фон за впечатляващите цветни композиции и природни миниатюри. Източният аскетизъм в интериора е заменен от спокойствието на изчистените форми. Умението да създаваме хармония около нас и да бъдем в хармония със заобикалящия ни свят е тайната на изкуството да се чувстваме добре.

Прекрасните композиции икебана и миниатюрни творения бонсай са подредени в изложбената зала Експо Баня София на бул. Мария Луиза 16. Изложбата ще продължи до 1 октомври 2011 г., когато от 10.00 ч., Бонсай клуб – България ще направи още една демонстрация на изкуството бонсай.


Експо Баня София

Експо Баня София, корпоративният изложбен център на Рока България, отваря врати през 2007 година. В него е представена пълната продуктова гама обзавеждане за баня на трите марки на компанията – емблематичната Roca, родната марка Fayans и швейцарската - Laufen. Експо Баня София, обаче, е много повече от галерия на дизайна и модерните технологии в банята. За кратко време, Експо Баня София предлага на своите посетители интересни и разнообразни срещи с родната и световна култура и изкуство - представя официалните награди на Европейския съюз за модерна архитектура, връчвани от фондация Mies van der Rohe, международното изложение EXPO 2008 ZARAGOZA, екоизложбата на фотографии от конкурса „Аз и водата", концерт на камерен хор „Средец" с диригент Александър Куюмджиев, световна премиера на проекта Теодосий Спасов и Небесни струни, и др.

Последните събития в залата са фотоизложба „Дакар – сбъдната мечта”, изложба в рамките на Водна кула арт фест 2011, камерна театрална постановка „Здравей, обичам те”, Еко изложба.

Корпоративният изложбен център на Рока България успешно се превръща не само в средище на дизайна и архитектурата, а и в модерен културен център. До края на 2011 г. предстоят още изложби, концерти, дискусии и други интригуващи събития.

Програмата на изложбената зала е публикувана на интернет страницата на Рока България и на страницата на Експо Баня София във фейсбук.

Roca
Roca е световен лидер в пространството на банята и отправна точка в света на дизайна. Компанията присъства в над 135 страни и има 72 производствени центъра на пет континента.
Roca се развива непрекъснато, като се стреми към съвършенство в дизайна на своите продукти с цел да предложи в жилищните пространства уникални преживявания за сетивата. Като глобална марка, Roca създава гъвкави продукти, които се адаптират към навиците на потребителите във всяка страна и предлагат уникални решения за всички изисквания.
Roca, в процес на непрекъснато проучване, създава бъдещето, където дизайн и иновация работят заедно за благото на всички. Това прави марката Roca световен решаващ фактор и еталон в създаването на санитарни пространства.

Видяна общо: 1079 рейтинг: 0.34

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Вдъхновяващи живи цветни композиции икебана и миниатюрни дървета бонсай преобразяват Експо Баня София
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.