Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Студентската мобилност намалява наполовина

Дата: 28.09.2011

На 29 септември, четвъртък, от 13.00 часа, в пресклуб БТА ще се състои пресконференция на ръководствата на студентските съвети на УНСС, ТУ София, СУ, УАСГ, НБУ, МГУ, НСА, НМА и УниБИТ, на тема:

Студентската мобилност се намалява наполовина!

За тази година Центърът за развитие на човешките ресурси e одобрил бройки съобразно заявките на университетите, но размерите на грантовете са намалени с около 50%. Ръководствата на студентските съвети алармират, че тези финансови параметри са крайно недостатъчни и много техни студенти и докторанти ще се откажат от международен обмен по програма „Еразъм”. Студентите искат развитие на българската студентска мобилност, но искат и равен достъп за участие в програмата, независимо от финансово им благосъстояние.

Видяна общо: 1042 рейтинг: 0.33

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.