Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Церемониите на олимпиадата в Лондон ще струват по 7 милиона паунда на час

Дата: 10.12.2011

Въпреки добрата работата около инфраструктурата и построяването на спортните съоръжения за олимпийските и параолимпийските игри Лондон 2012 може да надхвърли първоначално предвидения от правителството бюджет от 9.3 милиарда паунда. Размерът на необходимите средства за осигуряване на безопасността на зрители, спортисти и официални лица ще бъде почти удвоен, след като организаторите подцениха броя на отговорниците по сигурността. Сумата ще надхвърли 1 милиард паунда, което ще заличи 850-те милиона, които се очаква да бъдат спестени от предвидената крайната цена за построяване на спортните съоръжения.

Близо 7 милиона на час ще струва организирането на церемонните по откриване и закриване за олимпийските и параолимпийските игри. Всяко от четирите събития ще продължи около три часа, което прави по 112 500 паунда на минута.

По неофициални данни, първоначално организационният комитет за олимпиадата LOCOG беше предвидил 40 милиона за четирите церемонии, но сумата ще се увеличи до 81 милиона.

Министерството на културата, медиите и спорта вече се съгласи да осигури необходимите 41 милиона, но сметната палата предупреди, че министрите са в опасност от превишаване на бюджета от 9.3 милиарда.

По първоначални планове LOCOG, който е частно финансиран, трябваше да подсигури изцяло разходите по официалните церемонии, но сега в употреба ще влязат и парите на данъкоплатците.

Около 23 700 хиляди охранители ще бъдат наети за олимпиадата, като 7000 от тях са запасни войници. Първоначалните предвиждания бяха за 10 хиляди души.

Сумата, която ще бъде отделена за сигурността, нараства почти двойно - 271 милиона паунда ще бъдат прибавени към вече обещаните 282 милиона.

253 милиона за охрана на спортните съоръжения, докато траят ремонтните дейности. Към тази сума ще се добавят 475 милиона, заделени за полиция и по-широкообхватна охрана, което означава, че общите разходи за сигурността на спортисти, фенове и официални лица ще достигне 1.03 милиарда паунда.

В сумата ще влязат разходите за 2 000 рентгенови машини и детектори за метал. Плановете за сигурност включват 100 състезателни и извънсъстезателни места, 30 стаи за контрол, включително обучителни центрове, както и хотелите на спортистите и официалните лица.

Към този над един милиард не са прибавени още 253 милиона, които ще бъдат платени за охрана на спортните съоръжения, докато трае ремонтната дейност.

Според прогнозите на правителството ще бъдат похарчени 318 милиона от резервния фонд за непредвидени разходи, който е 354 милиона. Това означава, че ще разполага с едва 36 милиона за извънредни ситуации, а до началото на игрите остават повече от седем месеца.

:портният министър Хю Робъртсън оправдава надхвърлянето на разходите а церемониите по откриването на олимпиадата, защото те ще бъдат огромна реклама за Великобритания: "Тези церемонии ще бъде излъчени по целия свят и ще бъдат гледани от четири милиарда души. Това е повратен момент за Великобритания. Искахме да направи страхотно впечатление и да оставим трайно икономическо наследство. Ние не може да направи церемонии като тези в Пекин (бел. ред. - олимпиадата през 2008 г.), но искаме да представим страната си в най-добра светлина, за да насърчим хората от цял свят да посетят Лондон."

Дейли Мейл

Видяна общо: 561 рейтинг: 0.20

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Церемониите на олимпиадата в Лондон ще струват по 7 милиона паунда на час
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.