Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Ранните записвания от Великобритания и Русия намаляват

Дата: 08.12.2011

През тази есен ранните записвания за ски туризъм от двата ключови пазара - Великобритания и Русия са по-малко спрямо предходната година, показват данните на туроператорите. На английския пазар е регистрирано намаление от около 15-20 %. Около 15 % е и спадът в Русия.

Ситуацията е сходна с предходните кризисни години, когато отново ранните записвания бяха на минус. "Трудно е да се каже каква е точно причината за намалението в Русия, но една от основните причина е по-скъпите самолетни билети" - коментира управителят на туроператора Солвекс - Галин Георгиев, допълвайки, че това е оскъпило туристическите пакети.

Според туроператорите, работещи във Великобритания, една от причините за намалението е фактът, че все повече англичани се отказват от втората си зимна ваканция, както и конкуренцията от другите по-евтини дестинации.

Видяна общо: 941 рейтинг: 0.34

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.