Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Топлото време спира българските резервации

Дата: 09.12.2011

Хотелиерите прзнават, че на този етап вървят по-слабо и резервациите от българи, с изключение на дните около Нова година и Коледа. Основното обяснение, според тях, е топлото време. Въпреки че големите курорти планират да открият сезона до 1-2 седмици, все още не е ясно дали температурите ще позволят изкуствено заснежаване. Очакванията са повече българи да посетят зимните курорти около големите спортни събития в Банско и Пампорово през предстоящия сезон.

Надежди за сходни с миналата година резултати

Въпреки всичките условности, повечето хотелиери и туроператори очакват през зима 2012 да бъдат достигнати сходни с миналата година резултати. Някои хотели очакват и леко увеличение на посещенията. По данни на икономическото министерство страната не с е отличава от общата тенденция за спад на предварителните записвания, които ако не бъдат наваксани в последния момент ще затруднят сектора.

"Лично ние очакваме 10-15 % ръст, но е малко рано да се каже ще завърши сезонът като цяло" - коментира Калоян Спасов - управител на хотел Ястребец уелнес енд СПА, в Боровец.

"Има повече записвания през януари. Очакваме февруари да е по-труден" - призна Ясен Трендафилов от FPI hotels. По думите му резултатите през този сезон ще бъдат сходни с миналия.

Според Мариян Беляков - управител на Пампорово АД, данните към момента показват леки намаления и увеличения на различни пазари, но като цяло се запазва общото ниво от миналата година.

Видяна общо: 757 рейтинг: 0.27

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.