Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Направи автомобила си по-голям

Дата: 17.12.2011
Rinspeed Риндеркнехт
Третата ос задвижва въртящата се втора и така зарежда батерията, монтирана в градския автомобил отпред
Dock+Go
Rinspeed измисли трети мост за леки коли

Всички нормални леки коли имат два моста, но защо да нямат и трети?

Вероятно този въпрос са си задали швейцарските тунери Rinspeed и са сътворили поредната си щура концепиця, която, както повелява традицията, ще бъде представена официално на автосалона в Женева 8-18 март 2012 г.

Dock+Go е името, а идеята за нея идва от „приставащата“ допълнителна трета ос. Тя може да послужи за редица различни нужди според ситуацията. Освен това с нейна помощ по един хитър начин е разрешен вечният проблем недостигът на автономност на електрическите коли, или пък излишните маса и пространство могат да бъдат отстранени, когато не са необходими. Всеки градски електромобил може да послужи за базов модел за този Dock+Go. С демонстрационни цели шефът на Rinspeed Риндеркнехт обърна внимание на двуместен smart. Широкото разнообразие от допълнителни „пакети“ превръща мини-електричката в кола-мечта за всеки доставчик на пици – напълно вградена отопляема секция с добре организирано място за всичко. След работния ден същото това пространство може да събере екипировката за къмпинг, голф или ски.

Когато 120-те километра автономност с едно зареждане се окажат недостатъчни за един автомобил, можем да използваме третия мост като спасителен „енергиен пакет“ с двигател с вътрешно горене, или път в качеството му на превоз за допълнителните батерии. Всичко това е възможно благодарение на простичък трик – третата ос задвижва въртящата се втора и така зарежда батерията, монтирана в градския автомобил отпред. В гаража вкъщи батериите на енергийния пакет се зареждат от слънчевата енергия на покрива.

агенция Speed-Press

Видяна общо: 789 рейтинг: 0.25

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.