Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Проблеми на пациентите с редки заболявания

Дата: 18.12.2011

На 19 декември, понеделник, от 11.00 часа, в пресклуб БТА ще се състои пресконференция на Националния алианс на хора с редки болести на тема:

Нежеланието на здравните институции в България да спазят поети ангажименти към пациентите с редки заболявания

  1. Оставени са без лечение тежки заболявания като мукополизахаридоза, булозна епидермолиза, сирингомиелия чиари, просимална нощна хемоглобинория, спастичен тортиколис, хипофосфатичен витамин Д, резистентен рахит.
  2. Средствата, заложени в Бюджет 2012 г. за хората с редки заболявания са явна дискриминация и това ще застраши живота и здравето на български граждани, нуждаещи се от животоспасяващи медицински услуги.
  3. Провалена е Националната програмата за редки болести 2009-2013 г., приета от Министерството на здравеопазването.

На пресконференцията ще присъстват деца с редки заболявания, лишени от спасяващи живота медицински грижи, както и представители на пациентски организации.

Видяна общо: 791 рейтинг: 0.25

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.