Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Догодина петзвездните морски хотели ще плащат със 150 % по-висок данък

Дата: 22.12.2011

През следващия сезон собствениците на петзвездни хотели в община Несебър ще плащат близо два пъти повече за туристически данък към местната хазна. Причина за това е решението на общинските съветници, с което данъкът за хотелите пет звезди става 50 ст. на легло при 20 ст. в момента.

Хотелиерите на четиризвездни бази ще внасят в местния бюджет 30 стотинки на легло. Според данни на община Несебър около 30 на сто от хотелите в Несебър и в Слънчев бряг са с 4 или 5 звезди.

Също по 30 стотинки на легло ще плащат и собствениците на 1, 2, 3 - звездни хотели в региона. Заместник-кметът на Несебър Иван Гургов каза, че общината няма база данни за реалния брой на леглата в курорта Слънчев бряг.

През изминалия сезон събраните средства от туристически данък са 1.220 млн. лв. За сравнение през 2010 година в общината са влезли около 3.5 милиона лева.

БТА

Видяна общо: 1376 рейтинг: 0.48

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Догодина петзвездните морски хотели ще плащат със 150 % по-висок данък
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.