Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

До края на годината Ню Йорк очаква рекорден брой туристи

Дата: 22.12.2011

"Рекордният брой от 50 милиона туристи се очаква да посетят Ню Йорк до края на годината. Това е с 1.5 млн. повече от 2010 година" - съобщи кметът на града Майкъл Блумбърг.

Голямата ябълка е най-популярната туристическа дестинация в САЩ, посочват от агенцията NYC & Company, която очаква към края на годината градът да е посрещнал 10.1 млн. чуждестранни гости и 40.1 млн. американци.

"Качеството на живот в Ню Йорк допринесе за този голям успех и сме уверени, че ще задържим този добър резултат за туристическата индустрия и през следващите години" - обяви агенция Блумбърг.

Градът е на път да генерира и 32 млрд. долара похарчени от посетителите суми. Индустрията в него осигурява 320 000 работни места.

Сред чужденците най-много са британците, посетили града през годината – над 1 милион.

От 2006 г. насам броят на стаите в нюйркските хотели е нараснал с една четвърт до 90 000. Очаква се до края на тази година в Ню Йорк да се реализират рекордните 27 млн. нощувки, което е ръст от 4.5 на сто спрямо 2010 година.

Ройтерс

Видяна общо: 1132 рейтинг: 0.37

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.