Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Външното министерство съкращава 10 % от персонала

Дата: 22.12.2011

Министерство на външните работи ще съкрати 130 щатни бройки от персонала си, което са около 10 % от служителите. Това е определено в новия устройствен правилник на министерството, който беше утвърден днес с постановление на Министерския съвет.

С правилника числеността на персонала във външното министерство се определя на 1 350 щатни бройки. Като се отчитат и вече извършените в края на 2009 г. и в началото на 2010 г. съкращения, след приемането на предлагания нов Устройствен правилник числеността на персонала ще бъде намалена общо с около 21 на сто в сравнение с числеността му към 1 август 2009 г., съобщиха от министерството.

Правилникът създава основа за осъществяване на структурна реформа във външното министерство. "Предлага се подобрен организационно-функционален модел с цел постигане на по-голяма ефективност, контрол и координация в областта на външната политика и международните отношения", гласи съобщението на министерството.

В съответствие с последните изменения в Закона за дипломатическата служба правилникът предвижда въвеждането на генерални дирекции като структурни звена на външното министерство. Това цели най-вече подобряване на вътрешноведомствената координация при осъществяването на външната политика на България и на взаимодействието с дипломатическите служби на държавите членки на ЕС.

С приемането на новия устройствен правилник в министерството вместо досегашните 24 ще има 18 дирекции, както и инспекторат. Предвидено е и създаването на три генерални дирекции – по политическите, по глобалните и по европейските въпроси.

Видяна общо: 1512 рейтинг: 0.50

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.