Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Скъпият транспорт ще задържи британците вкъщи по Коледа

Дата: 23.12.2011

Над една пета от британците няма да пътуват по празниците, за да се видят с приятели и роднини заради нарастващите разходи за гориво.

Нарастващата цена на обществения транспорт също означава, че повече хора ще си стоят вкъщи по време на почивните дни покрай Коледа и Нова година. Над 22 процента или около 10.8 млн. британци няма да пътуват по коледните празници, което е ръст от 6.4 на сто спрямо миналата година. Високата цена на автобусите и влаковете е възпряла други 19 на сто от жителите на Острова да отбележат заедно празниците с приятели и роднини. 16 на сто от анкетираните посочват, че скъпите цени на самолетните билети ги възпират от пътуване.

"Празничният сезон отваря голяма дупка в семейните бюджети сам по себе си, така че не е изненада, че общественият транспорт и цената на горивата нарушават баланса. Средната сума похарчена за пътуване по Коледа, ще бъде 49 паунда, а средната продължителност на пътуването – 4.2 часа" - коментира Миранда Шунке, говорител Green Flag.

Ройтерс

Видяна общо: 1236 рейтинг: 0.41

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.