Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Дунав мост 2 ще се управлява от българо-румънско дружество

Дата: 22.12.2011

Вторият мост на Дунав, който се строи между Видим и Калафат, ще се управлява от смесено българо-румънско дружество. В него двете държави ще имат равни дялове. Вчера правителството даде мандат на министъра на транспорта Ивайло Московски да проведе преговорите с румънската страна.

Бъдещата компания ще отговаря за експлоатацията и поддръжката на моста и прилежащата му инфраструктура. В хода на преговорите ще бъде уточнено къде ще бъде регистрирана смесената компания и къде ще е централата й, размера на инвестициите и начинът на възстановяването им, начинът на облагане с ДДС и как ще се решават евентуалните спорове.

Плановете са дружеството да заработи до края на 2012 г. и да поеме управлението на съоръжението щом бъде пуснато в експлоатация през 2013 г.

Видяна общо: 1565 рейтинг: 0.52

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.