Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Приоритетите на София за 2012 г. са образование, транспорт, ремонт на улици и екология

Дата: 30.12.2011

Приоритетите на Столичната община за 2012 г. са образованието, траспортът, ремонтът на улици и екологията. За тях няма да бъдат намалявани разходите, показва проктобюджетът за догодина, представен от зам.-кмета по финанси Дончо Барбалов.

За образование са предвидени 33 млн.лв., за транспорт - 90 млн.лв., за ремонт на улици общината ще отдели 27 млн. лв., а за екология - 138.7 млн. лв. За догодина е предвидено и създаването на нови 3200 места в детските градини.

За изграждането на втори метродиаметър от надлез Надежда до бул. Черни връх ще бъдат изхарчени 78.5 млн.лв. от собствени приходи и 221.3 млн.лв. по оперативна програма "Транспорт".

По перо транспорт е предвидено и приключването на реконструкцията на кръстовища на две нива на бул. Акад. Иван Гешов - ул. Георги Софийски, на бул. Пейо Яворов - бул. Драган Цанков и на бул. Андрей Сахаров - бул. Андрей Ляпчев. Предвидени са и 34.3 млн.лв. за проект за интегриран градски транспорт.

В проектобюджета са залегнали 521 млн.лв. собствени приходи, което е 8 % над очакваното изпълнение за 2011 г. - 444.6 млн.лв. Към края на ноември общината е достигнала 78,4% изпълнение на приходната част, като очаква до края на годината да достигнат около 85 %.

До края на ноември София е стопила и просрочените си задължения до 30 млн.лв.

По всички останали пера ще има оптимизация, като най-вече това ще се случи в разходите за издръжка и за администрацията, коментира Барбалов. Миналата седмица той и кметът на столицата Йорданка Фанкъкова представиха план за намаляване на ръководните кадри както на централно ниво, така и в районните кметства.

Видяна общо: 1674 рейтинг: 0.55

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Приоритетите на София за 2012 г. са образование, транспорт, ремонт на улици и екология
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.