Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

България се включи във веломаршрут по пътя на Желязната завеса

Дата: 23.12.2011

"България участва в изграждането на най-новия европейски веломаршрут, който преминава покрай границите на страната със Сърбия, Македония, Гърция и Турция" - съобщи зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.

Маршрутът, който върви по пътя на Желязната завеса, започва от Баренцово море, преминава през 20 европейски държави и стига до Черно море. Общата му дължина е 7 000 км.

Последният участък започва от границата между Сърбия и Румъния и минава през българските гранични райони. Той е дълъг 1700 км.

Проектът ЕвроВело 13 се осъществява с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Целта му е да популяризира историческото наследство от студената война и да привлича велосипедисти с природни и културни забележителности.

"През 2012 г. МИЕТ ще предложи по републиканската пътна мрежа да има специална маркировка за велосипедисти. Велотуризмът ще бъде приоритет за финансиране по оперативните програми от следващия програмен период 2014 - 2020 г." - обеща Иво Маринов.

БТА

Видяна общо: 1652 рейтинг: 0.55

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | България се включи във веломаршрут по пътя на Желязната завеса
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.