Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Забраната за пушене щяла да привлече туристите с деца

Дата: 21.12.2011

"Въвеждането на пълна забрана за пушене на закрити обществени места ще промени профила на туристите. Туристическата индустрия не само, че няма да претърпи сериозни сътресения след въвеждането на ограничението, но е възможно дори да спечели. Страната ни ще стане по-атрактивна за семеен туризъм" - заяви на пресконференция председателят на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) Ирена Георгиева.

"Засега България е предпочитана дестинация от младите европейци, защото тук те могат да се забавляват, да консумират алкохол и да се възползват от частичната забрана за пушене на обществени места. Непушачите в Европа са близо 70 %, а 84 % от европейците подкрепят пълната забрана на пушенето на обществени места. В страни с развит туризъм като Италия, Испания и Франция забраната е вече налице с помощта на поредица от мерки, започнали още през 2006 г." - припомни Байко Байков, член на управителния съвет на асоциацията.

Дебатите около забраната се възобновиха отново преди седмица, когато правителството за пореден път обяви, че от 1 юни 2012 г. тя ще влезе в сила със сигурност. Досегашните опити за това бяха неуспешни и постигнаха единствено заведенията да обособят зони за пушачи и непушачи.

Видяна общо: 1498 рейтинг: 0.49

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.