Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Нова методология ще вдигне административните такси към държавата

Дата: 21.12.2011

"Нова методология за изчислението на административните такси към държавата ще доведе до намаляването на разходите за тях. С приетата днес на вносител методология за разходоориентирано изчисляване на таксите, събирани от държавата, очакваният нетен ефект ще е между 50 и 200 млн. лева в полза на хората и бизнеса.
Заради новата методика някои от таксите ще поскъпнат, но те са много малка част. Предстои да се уточнят окончателно някои срокове, както и някои юридически подробности за новите такси.
През следващите месеци всички министерства и институции трябва да променят таксите си, така че да отговарят на действителните разходи и вече да не се използват като начин за допълнителни приходи за държавната администрация. В момента десетки милиони от събрани такси се използват за ДМС (допълнително материално стимулиране), от бюджет 2013 г. със сигурност тази част администрацията ще загуби от приходите си.
В Министерството на икономиката, енергетиката и туризма няма коледни бонуси, не знам да има и в други министерства.
В колективните трудови договори в редица дружества подобни бонуси са предвидени.
В края на годината в мини Марица-Изток ще бъдат получени бонуси към 2 000 лева заради по-добрите финансови резултати на дружеството от първоначално залаганото.

Оправдания на министърът на икономиката Трайчо Трайков след заседанието на Министерски съвет

Видяна общо: 1508 рейтинг: 0.50

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Нова методология ще вдигне административните такси към държавата
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.