Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Подменят тапиите за подборния лов

Дата: 03.12.2012
Удостоверението за подборен лов дава право за ловуване с нарезно оръжие
За придобиване на право на подборен лов се държи отделен изпит от този за право на лов

Агенцията по горите започва подмяна на удостоверенията за подборно ловуване

Това се налага от промяна на образеца на документа, защото на него са изписани старите наименования на институциите - съответно Министерство на земеделието и горите и Национално управление по горите. Очаква се сега агенцията по горите да преиздаде близо 65 000 удостоверения.

Новите тапии ще могат да бъдат получавани след 17 декември.

Самата подмяна става по служебен път, а ловците трябва да платят само административна такса от 1 лев за получаване на новите образци.

За придобиване на право на подборен лов се държи отделен изпит от този за право на лов. По замисъл само най-опитните авджии могат да го получат. Причината е, че те тряба да познават много добре различните видове дивеч и да могат да отстрелват само тези, които имат някакви проблеми, например болни животни или хищници, ако бройката им е станала много голяма.

Видяна общо: 626 рейтинг: 0.26

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.