Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Топ 5 на промените в Украйна през Новата година

Дата: 30.12.2012

Нова година е не само празниците, но и нововъведения в законодателството. През 2013 г. се очакват малко, но някои от тях може да наречем революционни:

Биометрични данни
Очаква се, че притежателите на паспорти с чип по-лесно ще получат виза за ЕС и САЩ, тъй като тя не може да бъде фалшифицирана - за промяна на базата данни и разпечатки на снимки. "Въвеждането на паспорти с биометрични данни е едно от изискванията на визовия режим на ЕС. Затова тези, които постоянно посещават Европа, ще поискат да получат нов паспорт" - прогнозира адвокат Василий Мирошниченко. Цената е около 400 USD. Биометричният паспорт ще бъде под формата на пластмасова карта с размер на кредитна карта.
Напливът за нови паспорти е голям и за сега документ с чип първо място ще се издава на получаващите паспорт за първи път или на мястото на изгубен.

Без Единен имотен регистър (ЕИР)
"Създаване на единен регистър за имотно състояние ще облекчи смяната на собствеността на недвижимо имущество" - обяснява адвокат Владимир Столитний. След 1 януари 2013 г. не трябва задължително да се изважда справка, че жилището не е препланирано. През новата година ще бъде достатъчно, за се представи на нотариус документ са собствеността и оценка. Нотариусът само регистрира промяната на собствеността.

Излишна площ
Плащането на данъка за "излишък" на жилищна площ, което влиза в сила на 1 януари, ще стане в периода юли-септември 2013 г., когато данъчните служби ще изпратят "платежно нареждане" по типа на стаите. Според експерта по недвижима собственост Сергей Костецкий, данъкът ще засегне 2-7 % от собствениците на жилища, така че по-голямата част от населението дори няма да го забележи.

Данъци и такси
Намаляването на данъка върху доходите на 2 % ще облекчи бизнеса. До 31 декември 2012 г. данък печалба за предприятията бе от 10 до 15 %.

Алкохол и цигари
Повишаване на акцизите върху алкохола и тютюневите изделия ще увеличи цената на алкохола с 1-2 гривн ина бутилката и на цигарите с 50-70 копейки на опаковката.

Новите автомобили, които струват около 165 минимални заплати, ще поевтинеят з 3 - 5 %.

Видяна общо: 1251 рейтинг: 0.44

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.