Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Корупция: Негова фирма ще чисти околовръстното

Дата: 03.12.2012
Не е луд този, който яде баницата...
Снегопочистващите фирми печелят от 2 до 7 милиона месечно

В очакване на първия сняг над София, все още не е ясно кой ще чисти околовръстното шосе на столицата. Причината е, че не е приключила процедурата за избор на изпълнител. Обществената поръчка е обявена още през септември. Подадени са пет оферти от:

  1. общинска фирма Чистота Искър
  2. Грийн Партнърс-БКС - зад която стои Румен Гайтански
  3. Пътища и съоръжения - на Цоло Вутов
  4. Пътно поддържане Дупница - на Цветан Цветанов (не е вътрешният министър)
  5. Евро Импекс – Витоша - зад която стои Александър Иванов, син на Димитър Иванов от бившето Шесто управление на ДС

Ценовите предложения са отворени на 11 октомври. Повече от месец комисията по избора не можеше да вземе решение и изчакваше премиерът да се освободи, за да им посочи правилния изпълнител. Така, в края на седмицата четирима кандидати са отстранени и за изпълнител е избрано обединението Грийн Партнърс-БКС.

В дружеството, регистрирано по Закона за задълженията и договорите, влизат две фирми - Грийн Партнърс АД и БКС-Христо Нанев ЕООД. Акциите в Грийн Партнърс са на приносител, показва справка в Търговския регистър. Според публикации в медиите, зад дружеството стои Румен Гайтански, известен с прякора Вълка. Дружеството събира боклука на Банско, Сливен и Хасково. Така, един от най-скандално нашумелите в близкото минало "чистач" на София, прави заявка за навлизане в пътния бранш.

В момента тече срокът за обжалване на класирането и затова обществената поръчка все още не е приключила. Не е ясно дали някоя от другите фирми ще обжалва.

Въпреки че все още няма влязъл в сила договор за чистенето на околовръстното шосе на София, от Столична община увериха, че проблеми няма да има. Все някоя от 13-те фирми, с които общината има договори, ще поеме чистенето и на околовръстното. Освен това прогнозите са едно, а реалностите друго.

Още в края на октомври столичният кмет Йорданка Фандъкова провери готовността на фирмите за зимното чистене и обеща, че зимата няма да ни изненада. Причината – в бойна готовност са 180 снегорини, а всички машини, които ще бъдат ангажирани, са 220. Така осигурената техника е повече спрямо миналата зима. Остава само кметството да си свърши работата, за да няма отново изненади.

Околовръстното има горчив опи,т с превръщането му в река, тази зима може да се окаже, че става и за пързалка...

Видяна общо: 564 рейтинг: 0.24

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.