Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Шофьорски изпити ще се правят и в областни градове с над 20 хил. жители

Дата: 03.12.2012
Нова корупционна схема
Догодина броят на неуките шофьори ще скочи с 50 %

Очакваме драстичен ръст на пишман шофьорите

Транспортното министерство готви промени в наредбата за практически изпит на водачи на МПС, с която ще отпадне изискването изпитите да се провеждат само в областните градове на страната. В момента, теоретичните изпити, на бъдещите шофьори, могат да се провеждат и в общинските центрове за обучение. Съгласно Наредба 38 от 2004 г. практическият изпит за книжка от категория B, C, D, Tтм, B1, C1 и D1 задължително се провежда на пътищата в областния административен център, за който е валидно разрешението на инструктора. Това изискване създава затруднения и неудобства както за тези, които се обучават, така и за обучаващите, ако живеят извън областния град.

От министерството са изчислили, че на кандидатите за книжка от най-масовата категория B им се налага да пътуват поне 10 пъти до областния център, за да могат да покрият минималния норматив от учебни часове за изпита. Оказва се, че практическите изпити не могат да се провеждат във всяко населено място с подходящи пътища, тъй като ИА Автомобилна Администрация няма нито хората, нито парите за това. Затова от транспортното министерство са решили да се ограничат до градове, които са с над 30 хил. жители и са на разстояние над 30 км от съответния областен център, имат подходяща пътна инфраструктура и интензивност на движението. Същото се предвижда и за градове с над 20 хил. жители, които са на разстояние над 80 км от областния център.

Видяна общо: 453 рейтинг: 0.19

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Шофьорски изпити ще се правят и в областни градове с над 20 хил. жители
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.