Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Срути се тунелът Сасаго в Япония

Дата: 02.12.2012
7 изчезнали при срутването на тунел на магистрала в Япония
Засега няма обяснение за причините за пропадането на тунела Сасаго, най-дългия в Япония

Седем души се водят за изчезнали, след като тази сутрин се срути тунел на автомагистрала на 80 км западно от Токио. По първоначални сведения има и две ранени жени, които са настанени в болница.

Засега няма обяснение за причините за пропадането на тунела Сасаго, най-дългия в Япония (4.7 км). Срутеният участък е дълъг петдесетина метра.

Полицията не успя да даде информация за броя на евентуалните жертви часове след инцидента, но потвърди, че в тунела има известен брой обгорени тела.

Пет часа след срутването операциите по оказване на помощ на блокираните в съоръжението автомобилисти бяха прекъснати заради опасност от ново срутване.

Компанията Нипон Експресуей Къмпани (NEXCO), експлоатираща пътното съоръжение, изпрати платформа със специален уред, който да огледа свода на тунела в зоната на инцидента.

Картините, заснети от камерите за наблюдение вътре в тунела, и излъчени от телевизия Ен Ейч Кей, показват паднали върху колите бетонни блокове, пожарникари и спасители, които си проправят път в гъстия дим и сред отломките, както и блокираните коли с включени фарове.

Видяна общо: 405 рейтинг: 0.17

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.