Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Юпита и сноби пият сода с есенция за 200 лева

Дата: 24.12.2012
Не цената определя качествата и вкуса на шампанското
Ако иска в Новогодишната нощ да пие истинско шампанско, поръчайте българско, с цена до 15 лева!

Официални производители на шампанско алармират, че в новогодишната нощ по много празнични маси ще се лее пенливо вино, забъркано в кварталния гараж

Още през септември фабрикантите на фалшив алкохол са започнали масово производство на ментето. Хора, занимаващи се с фалшиви напитки, потвърдиха за нелегалното начинание. По думите им, направата на шампанско менте не представлява сложен процес. За начало, трябвало да се набавят празни бутилки. Те се изкупуват от заведенията, където кръчмарите ги търгуват между 50 стотинки и лев за бройката. Най-предпочитани са френските марки, които пълни, в оригинал, струват над 100 лева за шише. Фалшификаторите държат да е запазена целостта на етикета, тъй като, той е най-трудното нещо за копиране.

Шампанското, от скъпата марка Дом Периньон, има етикет от специална хартия, която ценителите на тази напитка разпознават само с допир. Ако, случайно, той е разкъсан, то нелегалните производители имали решение - напечатани етикети на хартия, която наподобава оригинала.

Тапите, фолиото и специалните телчета, които държат капачките на място, се правят в домашни фабрики с евтини и широкоразпространени машини.

Най-лесното, според производителите, е направата на самата течност. Тя се получава от чиста вода, винена есенция и машина за газиране.

Най-хубавото, при тази измама е, че любителите на чашката няма да се натровят или да посрещнат Васильов ден с главоболие. Течността е абсолютно безвредна.

Доскоро шампанското не се фалшифицираше у нас, тъй като се пиеше предимно на Нова година и хората предпочитат евтини български марки, който вървят до 5-7 лева за бутилка.

„През последните две години много младежи, с възможности, започнаха да се правят на важни и да си поръчват скъпо шампанско. Ами, като са толкова отворени да дават 200 лева за бутилка в заведението, а не да си купят истинско българско шампанско, ще пият менте” - коментират с насмешка фалшификатори на алкохол. Те очакват да реализират прилични печалби преди Нова година, тъй като бутилка от пенливата течност им излизала не повече от 5 лева, а я продават на десетократно по-висока цена.

Нашия съвет:
Най-качественото българско шампанско е пенливо вино с марка Искра, на чирпанския ликьоро-водъчен комбинат. Още от времето на социализма то се произвежда по рецепта на руското Игристое и до момента технологията не е променена.
Цената на едро е около 2 лева, в хипермаркета - 3 - 4, а в заведение - под 10 лева!

Видяна общо: 1872 рейтинг: 0.66

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.