Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Снегът в смолянско е 1.5 метра

Дата: 19.12.2012
Кошмар по пътищата в страната, движението по АМ Хемус спря
Снегът зарадва скиорите, но затрудни придвижването им до пистите

Заради обилния снеговалеж, пътната обстановка в смолянско е усложнена, а 9 села са без ток заради аварии. Аварии са оставили на тъмно селата Виево, Кутела, Бопровина, Катраница, Славейно, Петково, Оряховец, Студенец и Чокманово. Заради обилния снеговалеж има чести прекъсвания на тока в смолянския квартал Каптажа.

Новата снежна покривка, в Смолян и Чепеларе, е около 10 сантиметра, а по високите планински части достига до 1.5 м. 12 машини разчистват и обработват с пясък и сол общинската пътна мрежа в Смолян. Две машини чистят улиците в Чепеларе. До няколко часа започва обработка и на общинската мрежа в Мадан.

Заради снеговалежа, всички автомобили трябва да се движат с вериги, товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Пампорово, Превала, град Чепеларе и по пътищата Смолян - Мугла, Смолян - Турян и високопланинските села на община Мадан.

От фирмата, поддържаща пътищата в района, призовават гражданите да не пътуват, ако не им се налага по спешност, както и да паркират автомобилите си на безопасни места, като не затрудняват достъпа на специализираната техника. За всяка улица, блокирана от неправилно паркирани автомобили, ще се търси съдействие от полицията.

Заради обилните валежи от сняг и силен вятър, в областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Добрич, Силистра, Шумен, Варна и Бургас днес бе обявен оранжев код, който означава, че времето е опасно, възможни са щети и жертви. За областите Стара Загора и Габрово кодът е жълт.

агенция Фокус

Видяна общо: 1530 рейтинг: 0.54

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.