Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

От 3 април автобусните превозвачи с касови апарати

Дата: 19.12.2012

Вчера депутатите удължиха с три месеца срокът за монтиране на касови апарати в междуградските автобуси, след като приеха последователно на първо и второ четене промени в Закона за автомобилните превози. Според досегашните текстове, срокът за това изтичаша на 3 януари 2013 г.

Не беше прието предложението на БСП за шестмесечна отсрочка.

С изменения в Закона за автомобилните превози, които влязоха в сила на 3 юли тази година, автобусните превозвачи бяха задължени да издават билети на пътниците само от фискални устройства. Даденият шестмесечен срок се оказа недостатъчен, защото, както обясниха депутати от БСП, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор едва през ноември е одобрила техническите изисквания за тези устройства.

Видяна общо: 1588 рейтинг: 0.56

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.